Ontharen. Waar, hoe? Tips en technieken

grooming-man-800x533
Mannen en ontharen

Mannen en ontharen. De do’s en don’ts. Hier is ons gidsje voor ‘manscaping‘. Deze tips en adviezen zullen je vlak voor vertrek naar je zomerbestemming goed van pas komen. En hum… weet je niet wat ‘manscaping’ is, lees dan vooral even door :-)

Mannen, vrouwen en lichaamshaar

Dat mannen van nature ‘harig’ zijn, is een gegeven. Maar denk niet dat onze wederhelft – het andere geslacht – van nature ‘zacht en glad’ is. Integendeel. Misschien heb je er nooit op gelet of bij stil gestaan, maar ook jouw partner zal ongetwijfeld in het bezit zijn van scheermesjes, ontharingscrèmes of harsstrippen. En dan zou je ook eens moeten weten wat ze allemaal niet bij de schoonheidsspecialiste laat doen. Houd haar maar eens in de gaten in de dagen vlak voor de zomervakantie. Het is dan één en al badkameractiviteiten en beautyproducten met maar één doel: die ongewenste haartjes verwijderen.

Oké, genoeg over het andere geslacht. Terug naar de heren. Waarom zouden wij niet, net zoals de dames, overtollige haren verwijderen? Misschien niet op z’n rigoureuze manier maar we kunnen er wel iets aan doen. Hoe? Hier zijn enkele praktische adviezen.

Harsen

De meest radicale manier om te ontharen (we laten ‘laseren’ even buiten beschouwing) is harsen(waxen). Het is meteen ook de meest pijnlijke manier. Ben je niet bang om ‘gestript’ te worden en is je huid gaaf zonder verwondingen of puistjes, denk er dan eens over.

Je kunt het het beste bij een gespecialiseerde beautysalon laten doen. Daarnaast heb je natuurlijk ook de DIY-ontharingsstrips. Maar als je er weinig ervaring mee hebt, dan zouden wij persoonlijk ze liever vermijden. Je zou jezelf wel eens flink pijn kunnen doen.

Het klassieke scheermesje

Ontharen met het klassieke scheermesjes wordt wel afgeraden, niet omdat je haren er harder en stugger door zouden worden (dat zijn ze toch al…) maar omdat het resultaat minder mooi is. Òf je onthaart rigoureus en doet het in één keer goed (met wax) òf je dunt ze uit (met een grooming apparaat) maar het scheermesje voor mannen om te ontharen is een no-no.

Ontharingscrème

Ontharingscrème kun je tussen wax en scheermesje plaatsen. Het doet geen pijn, is vrij eenvoudig te gebruiken maar wij houden vast aan de overwegingen die we in het vorige punt hebben gemaakt.

Grooming apparaat

Het grooming apparaat dat speciaal ontwikkeld is om haar uit te dunnen en korter te maken is volgens ons één van de beste manier om overtollig lichaamshaar te lijf te gaan omdat het het teveel aan haar verwijdert zonder dat het de huid compleet ‘glad en naakt’ maakt. Je begrijpt vast wat we bedoelen. Niet iedereen is helemaal weg van een compleet onthaarde borstkas, een paar haartjes misstaan niet, zeker niet als je niet helemaal in vorm bent.

Hoeveel haal jij weg?

Dit zijn onze adviezen voor die heren die geïnteresseerd zijn in de ontharingstechnieken voor mannen. Maar wat vinden de dames ervan? Geven zij de voorkeur aan mannen ‘in hun natuurlijke staat’ of zien ze liever een man die aandacht aan zijn lichaamshaar heeft besteed? Het is een brandende vraag waarop we je het antwoord schuldig blijven. Een vraag doe jullie wel kunnen beantwoorden is: Hoeveel haal jij weg?

[poll id=”7″]

Ons advies is: doe gewoon wat je zelf mooi vindt, doe waar je je zelf goed bij voelt, zonder acht te slaan op wat anderen ervan vinden. Ah, en ‘manscaping‘ is niet meer en niet minder dan het Engelse woord voor ‘ontharen voor mannen’.

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS

Strakke buikspieren. Dit is het geheim

Het geheim van strakke buikspieren zoals die van (fitness)modellen is NIET in de sportschool te vinden. Verbaast je dat? Daar kunnen we inkomen. In dit artikel leggen we uit waar het geheim ‘m dan wel in zit….