Adversus | Mannenmode | Fashion trends | 10 Do’s en don’ts voor decemberparty’s op je werk

10 Do’s en don’ts voor decemberparty’s op je werk

Decemberparty op je werk? Houd het hoofd koel, kleed je naar de gelegenheid en blijf diplomatisch. Party’s op je werk kunnen tricky zijn. Hoe goed …

Lees meer

party-werkvloer-1050
10 Do’s en don’ts voor decemberparty’s op de werkvloer

Decemberparty op je werk? Houd het hoofd koel, kleed je naar de gelegenheid en blijf diplomatisch. Party’s op je werk kunnen tricky zijn. Hoe goed je ook in de groep ligt, hoe close je ook met je collega’s bent en hoe fantastisch je team het jaar ook heeft afgesloten, houd het hoofd koel en laat je niet al te zeer meevoeren door de feeststemming en de alcohol.

10 Do’s en don’ts om decemberparty’s en feestelijke werkborrels zonder kleerscheuren door te komen.

1. De neiging om aan het einde van het jaar, als al het werk geklaard is, op de werkvloer waar je zo gezwoegd hebt, nu eindelijk eens de bloemetjes buiten te zetten, is groot. Maar geef er niet aan toe. Je bent hier niet onder vrienden of familie maar onder werkgevers en collega’s en de verhoudingen liggen even anders. Houd dat, hoe gezellig het ook is, in gedachten.

2. Gedraag jezelf, dans niet als een gek en zeker niet op de tafels, flirt niet (teveel) en zeg geen dingen over jezelf of je werk die je gewoonlijk niet zou zeggen.

3. Wees voorzichtig met alcohol. Je wilt niet nog dagen na de party door je collega’s met de vinger worden nagewezen voor dronken of onbeheerst bedrag. Onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat je tijdens een werkborrel sneller dronken wordt dan in de kroeg. Dit komt omdat we ons in een werkomgeving bevinden waar we ons gewoonlijk minder op ons gemak voelen en waar normaliter niet gedronken wordt. Hierdoor hebben we de neiging om sneller de controle over ons gedrag te verliezen.

4. Ten alle kosten vermijden: kerstmutsen en rendieroren. Hang niet de clown uit.

5. Ren niet op het allerlaatste moment, nog aan de telefoon met een werkrelatie en in je dagelijkse kloffie, binnen. Toon respect voor de gelegenheid en neem actief deel aan de party.

6. Bedenk van tevoren wat je naar de party gaat dragen en organiseer je dag. Heb je de gelegenheid om voor aanvang van de party nog even naar huis te gaan, zorg dan dat alles klaar ligt. Heb je die kans niet, draag dan een outfit naar kantoor die je met enkele handige items toch iets feestelijks mee kunt geven.

7. Laat zien dat je extra aandacht aan je outfit hebt besteed. Kom niet voor de zoveelste keer met dat grijze pak voor de dag. Het mag net even iets. Denk aan een mooie choker, een zijden sjaal, een fluwelen jasje of een kasjmier trui.

8. Neem even de tijd om je voor de party op te frissen. Haal een kam door je haar en gebruik een lekker luchtje. Je mag dan het hele jaar (en zelfs die dag nog) keihard gewerkt hebben, op jou heeft dat (ogenschijnlijk) geen impact. Jij hebt alles onder controle (en je baas ziet dat).

9. Dat geldt ook voor je day after look. Hoe laat het ook geworden is en hoezeer de alcohol er ook ingehakt heeft, presenteert je de dag na de party (ogenschijnlijk) fris en uitgeslapen op je werk.

10. Je aanwezigheid, gedrag en voorkomen op een werkparty kunnen je collega’s en werkgever meer over jou vertellen dan een langdurige samenwerking op de werkvloer. Wees jezelf daarvan bewust en gooi de riemen niet al te zeer los.

Deel dit artikel op jouw social media

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten.

MEER OP ADVERSUS.NL