Adversus | Beauty | Welzijn | 10 gouden regels om snel en efficiënt je koffer te pakken

10 gouden regels om snel en efficiënt je koffer te pakken

Misschien heb je je vakantie al geboekt of misschien sta je op het punt om te vertrekken. En anders ben je vast al aan wegdromen bij…

Heb jij je koffer al gepakt?

Misschien heb je je vakantie al geboekt of misschien sta je op het punt om te vertrekken. En anders ben je vast al aan wegdromen bij de gedachte aan je zomervakantie, ook al ligt die nog ver in het verschiet. Hoe het er ook voor je voorstaat, we vinden het in ieder geval hoog tijd om aandacht te besteden aan het koffer pakken: een van de meest stressige momenten vlak voor de vakantie.

Allereerst is er de keuze van het formaat koffer. Eigenlijk is’ie nooit groot genoeg! Helaas moet er rekening worden gehouden met het vervoersmiddel dat we gekozen hebben en met de manier waarop we de vakantie gaan doorbrengen. Maar ook al gaan we uiteindelijk voor groot, dan bestaat er altijd het risico dat we iets vergeten. Op het laatste moment, als we de huisdeur achter ons dichttrekken, schieten vaak zinnen door je heen als: ‘heb ik wel alles? Heb ik niets vergeten?’ zelfs eenmaal in het vliegtuig of de auto blijft de inhoud van onze koffer ons vaak nog bezighouden.

Om rustig te vertrekken hebben wij een aantal simpele regels opgesteld die je in staat stellen om je koffer snel te pakken en je de zekerheid geven dat je alles bij je hebt, bijna alles dan. Hier zijn onze regels voor een ‘error proof’ koffer.

1.

Waar je ook naartoe gaat, twee dingen zijn onmisbaar: je paspoort (of identiteitsbewijs) en je geld (pinpas en/of credit card). Alles kun je kopen, behalve deze twee dingen. Toegang hebben tot je bankrekening geeft je tijdens je vakantie de benodigde zekerheid en rust.

2.

Huissleutel en mobiele telefoon: twee andere belangrijke dingen. Vertrek je met huisgenoten dan kun je afspreken dat een iemand van jullie de huissleutel meeneemt. Je voorkomt dan het risico dat er tijdens de vakantie huissleutels verloren worden. Ga verder na of je je telefoon op de plaats van bestemming zult kunnen gebruiken. Is dat niet het geval (geen internationaal abonnement, of triband in plaats van dualband) dan kun je je telefoon net zo goed thuislaten. Weer een ding minder om je zorgen om te maken.

3.

Medicijnen. Gebruik je regelmatig medicijnen, zorg er dan voor dat je die bij je hebt. Neem tijdig contact op met je arts, bespreek met hem of haar de benodigde hoeveelheid en ga niet op het laatste moment pas naar de apotheek. De medicijnen kunnen niet in voorraad zijn en als dat het geval is, heb je een probleem. Als je vliegt, is het aan te raden om medicijnen in je handbagage bij je te houden.

4.

Leg enkele dagen voor vertrek je koffer open op een kastje of op de vloer, zodat je er niet omheen kunt. Iedere keer als je iets ziet dat je tijdens je vakantie nodig denkt te hebben, leg je het alvast in de koffer. Erin, niet ernaast!

5.

Kleding. Maak een onderverdeling tussen kleding voor overdag (voor naar het strand of wandelingen door de stad) en kleding voor de avond (zeker op vakantie wil je er ’s avonds goed uitzien). Check eerst alle benodigdheden voor de ene categorie bij elkaar en stap daarna pas over op de ander. Scheid de kledingstukken tijdens het apart leggen zodat je het overzicht houdt.

6.

Schoenen. Laat je niet leiden door je enthousiasme of intuïtie, maar vraag je serieus af wat voor soort schoenen je tijdens de vakantie nodig zult hebben. Een paar gemakkelijke schoenen voor overdag is een must. Staat een bezoekje aan een chique club op het programma, denk dan ook aan een paar dichte schoenen (in veel clubs worden sandalen en slippers niet geaccepteerd, in sommige zijn zelfs sneakers niet toegestaan). De rest is bijzaak (een paar slippers is overal wel te koop). Neem het zekere voor het onzekere en neem alleen schoenen mee die je al ingelopen hebt.

7.

Antizonnebrandcrèmes zijn een must, of je nu naar de zee gaat of de bergen intrekt. Neem alleen merken mee die je al kent. De vakantie is geen geschikte gelegenheid om te experimenteren.

8.

Ondergoed en kousen. Neem zo mogelijk voor iedere dag schoon ondergoed mee. Onderbroeken nemen niet veel ruimte in en wie heeft er nu zin om tijdens de vakantie zijn ondergoed met water en zeep te wassen (als die twee dingen al voorhanden zijn). Een goede hygiëne is belangrijk. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de mensen om je heen.

9.

Boeken en ander ‘vertier’. Als je graag leest, moet je natuurlijk ook tijdig bedenken welke boeken je gaat meenemen. Probeer op basis van je vorige vakanties in te schatten hoeveel boeken je ongeveer nodig zult hebben. Zo voorkom je dat je teveel boeken – lees: overbodig extra gewicht – meeneemt. Denk ook aan muziek (een i-pod of mp3-player is natuurlijk ideaal omdat deze maar weinig plaats inneemt).

10.

Als je eenmaal alles bij elkaar hebt gelegd – kleding, schoenen, boeken enzovoorts – begint het echte werk. Ga bij elk voorwerp serieus na of je het wel nodig zult hebben. Neem alle voorwerpen die je in de afgelopen dagen hebt verzameld, ter hand en vraag je af of het de moeite waard is om mee te nemen. Als je het goed doet, valt ongeveer 50% van de voorwerpen af. En je zult zien dat je dan nog moeite hebt om je koffer dicht te krijgen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL