Adversus | Beauty | 5 Tips voor verzorgde voeten

5 Tips voor verzorgde voeten

Verzorgde voeten zijn een must voor iedere man. Besteed deze zomer eens extra aandacht aan …

verzorgde voeten
5 Tips voor verzorgde voeten

Verzorgde voeten zijn een must voor iedere man. Besteed deze zomer eens extra aandacht aan die ’trouwe onderdanen’. We hebben 5 praktische tips voor je.

1. Vijl je teennagels; knip ze niet. Een verkeerd geknipte teennagel kan een heleboel ellende veroorzaken.

2. Draag geen te strakke, te kleine of verkeerd gesneden schoenen. Schoenen die knellen of constant op een bepaald punt drukken kunnen alleen maar schade aanrichten.

3. Hydrateer de huid van je voeten regelmatig (ook tussen de tenen), het liefst ’s morgens én ’s avonds, met een crème die snel wordt geabsorbeerd. Niet alleen ogen voeten met een soepele huid mooier en verzorgder, maar je voorkomt ook dat de huid verhardt en je gaat er de vorming van eeltplekken en hielkloven mee tegen.

4. Verwaarloos eksterogen (likdoorns) niet. Een eerste maatregel is nagaan welke schoenen de ‘boosdoeners’ zijn en van schoeisel veranderen. Als de overmatige druk op de likdoorn komt te vervallen, lost de likdoorn zich vaak vanzelf op. Om het genezingsproces een handje te helpen, kun je een likdoornzalf op basis van salicylzuur gebruiken. Hierdoor wordt de hoornlaag van de huid zacht.

5. Je kunt likdoorns wel zelf behandelen, maar bij de minste twijfel is het het verstandigst om je tot de huisarts te wenden of het aan een bekwame pedicure/podoloog over te laten.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL