Adversus | Beauty | Beauty man: koester je huid

Beauty man: koester je huid

Dé trend voor deze zomer: een niet al te bruine tint (de surferlook is uit) …

Mannenhuid
Verzorging mannenhuid. Koester je huid

Dé trend voor deze zomer: een niet al te bruine tint (de surferlook is uit) maar vooral een stralende, gezonde, gladde en verzorgde huid. Met een verzorgde outfit en een goed geknipt model in je haar ben je er deze zomer nog niet. Het accent komt steeds meer op de huid te liggen en dat geldt niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen.

We hebben al gezien dat mannen zich steeds meer (en beter) gaan verzorgen. Ze weten zich steeds beter te kleden, nemen gerust een zonnebankje en ontharen zonder gêne de borstkas. Sommige – vooruitstrevende – mannen hebben zich de afgelopen jaren zelfs voorzichtig aan wat gezichtspoeder of een zelfbruiner gewaagd…

Kortom, de man gaat het op het gebied van lichaams- en huidverzorging steeds beter doen. Op sommige terreinen scoort hij zelfs beter dan de vrouw. Zo zijn mannen in het algemeen behendiger met stylingproducten voor het haar (ze hebben er al decennia ervaring in) en zijn ze ook op het gebied van de huidverzorging steeds actiever. Dat zal deze zomer wel eens goed van pas kunnen komen.

Want de trend – voor hem én voor haar – is een stralende, frisse en niet al te gebruinde huid. Een lichte gloed mag nog, maar eigenlijk is de trend deze zomer: een natuurlijke teint die dicht bij je eigen huidskleur ligt.

Een teint die er blijk van geeft dat je jezelf weet te verzorgen en vooral ook weet te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Een geraffineerde en elegante teint die laat zien dat je van je huid houdt. Een mooie huid die het uitstraalt dat je er trots op bent. Een huid die je niet zomaar zonder meer blootstelt aan de zon omdat dat vroegtijdige rimpels, levervlekken en uitdroging veroorzaakt (om het nog maar niet te hebben over alle andere schade die de UV-straling kan aanrichten).

Het accent ligt dus op de huid. En dat betekent: smeren! Een anti-zonnebrandcrème (niet alleen als je naar het strand gaat!), maar zeker als je de 25 voorbij bent, ook een verzorgende dagcrème en een crème voor de tere huid rond de ogen. De cosmetische producten hebben de laatste twee jaar een sterke ontwikkeling doorgemaakt en crèmes maar ook andere beautyproducten zijn steeds geavanceerder en bovendien steeds meer op de mannenhuid toegespitst.

Ook in de schoonheidssalons is er steeds meer aandacht voor de man(nenhuid). Je kunt er terecht voor problemen als acné, maar ook voor een complete gezichtsbehandeling die veelal een intensieve scrub en een verzorgend masker omvat. Zeker als je de dertig gepasseerd bent, is het aan te raden om je huid af en toe eens goed te laten verwennen met een behandeling die op jouw type huid is toegespitst. Je huid zal direct gladder aanvoelen en een mooie gloed hebben. Een ‘accessoire’ waar deze zomer geen trendy zonnebril, mooi overhemd of een paar coole sneakers tegenop kan!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL