Hoe in vorm zijn jouw nagels?

gezondheid-nagels-800x533
Hoe in vorm zijn jouw nagels?

Net zoals de rest van ons lichaam, krijgen ook onze nagels met ‘aging’ (veroudering) te maken. In de loop van de tijd worden onze nagels dikker en kunnen ze verticale lijnen of zelfs ribbels gaan vertonen. In het algemeen gaat de veroudering van de nagels gelijk op met de veroudering van de rest van het lichaam. De conditie van de nagels is verder natuurlijk afhankelijk van externe en interne factoren zoals onze algehele conditie of een gebrekkig voedingspatroon.

Verzorging van de nagels

Zijn je nagels gezond, dan kun je de vroegtijdige veroudering ervan enigszins afremmen door ze goed te verzorgen. Een vette crème zorgt er niet alleen voor dat de nagels niet uitdrogen maar beschermt de nagels ook tegen invloeden van buitenaf. Verder is het natuurlijk van belang om te zorgen dat je lichaam in een algehele goede conditie is.

Breekbare of broze nagels

Breekbare of broze nagels kunnen ook bij jonge mensen voorkomen en hoeven niet per se met de veroudering van de nagels te maken te hebben. Breekbare nagels kunnen veroorzaakt worden door het contact met externe factoren (bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen of chemische middelen als verf e.d.) waardoor de nagel uitdroogt. In sommige gevallen moet de oorzaak in een gebrek aan ijzer of kalk gezocht worden. Kijk verder uit dat je je nagels niet hard stoot. Ook dat laat zijn sporen achter.

Schimmel-/kalknagels

Een schimmelinfectie kan iedereen overkomen. Je kunt zoiets zomaar oplopen in het zwembad of de douche van de sportschool. Niets om je voor te schamen, maar wel iets om direct iets aan te doen. Raadpleeg je apotheker of huisarts maar blijf er niet mee rondlopen want dan kan het van kwaad tot erger worden. Schimmelnagels verkleuren en verdikken, kunnen soms zelfs groen of bruin worden en afbrokkelen. Wil je je nagels mooi, schoon en jong houden, pak dit soort kwaaltjes dan direct aan.

Voeding voor je nagels

Gezond leven (en gezond eten) is en blijft een eerste vereiste om je lichaam, en ook je nagels, in vorm te houden. Is je voedingspatroon niet uitgebalanceerd dan kan het nuttig zijn om het aan te vullen met voedingssupplementen (vooral mineralen en oligo elementen, dit zijn mineralen die slechts in zeer kleine hoeveelheden in het lichaam voorkomen maar die we wel nodig hebben).

Nagels en gezondheid

We hebben al gezegd dat een gezond leven en een gezond voedingspatroon een positieve uitwerking hebben op je nagels. Andersom geldt ook dat de conditie van je nagels iets over gezondheid kan vertellen. Je nagels zijn een goede spion voor lichamelijke problemen. Zo kunnen bepaalde afwijkingen van de nagels iets zeggen over de werking van je schildklier, je hart en je longen en zal een dokter bij een consult ook vaak even naar je nagels kijken.

Conclusie

Om je nagels in goede conditie te houden (gezond, sterk en mooi!) is het van belang dat je gezond leeft, er een gezond eetpatroon op na houdt en je je nagels goed beschermt tegen externe factoren. Kortom, het is van belang om je nagels als een integraal deel van je lichaam te beschouwen en er de nodige aandacht aan te besteden.

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS

Strakke buikspieren. Dit is het geheim

Het geheim van strakke buikspieren zoals die van (fitness)modellen is NIET in de sportschool te vinden. Verbaast je dat? Daar kunnen we inkomen. In dit artikel leggen we uit waar het geheim ‘m dan wel in zit….