Adversus | Kookrecepten | Pasta met mosselen

Pasta met mosselen

Pasta met mosselen? Zomerser kan het niet! Met dit gerecht maak je iedereen blij! Serveer …

Pasta met mosselen
Pasta met mosselen

Pasta met mosselen? Zomerser kan het niet! Met dit gerecht maak je iedereen blij! Serveer er een glas wijn bij en je zet de zomer op tafel.

Ingredienten (4 personen)

  • 1,5 kilo mosselen*
  • 400 gram spaghetti of linguine (ik gebruikte linguine)
  • 1 blikje tomaten
  • Peterselie
  • Knoflook
  • Olijfolie
  • Peper

*BUITEN HET MOSSELSEIZOEN – ALS DE ZIN IN MOSSELEN TE GROOT WORDT – GEBRUIK IK WEL EENS DIEPVRIESMOSSELEN MAAR PASTA MET VERSE MOSSELEN IS NATUURLIJK VELE MALEN LEKKERDER.

Bereiding

Maak de mosselen goed schoon. Zijn ze panklaar, controleer dan of alle mosselen sluiten en gooi kapotte mosselen weg. Zijn ze nog niet panklaar, verwijder dan de baard (de groenige sprietjes) en schrap de buitenkant van de schelpen goed schoon met een staalsponsje.

Spoel de mosselen grondig onder koud water af en controleer wederom of alle mosselen dicht zijn of sluiten (blijven ze openstaan als je erop tikt doe ze dan weg).

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan, doe de mosselen erbij en sluit de pan met een deksel. Kook de mosselen in een paar minuten (tenminste 2) op een hoog vuur totdat ze allemaal open zijn. Schud ze dan nog even om zodat ze allemaal in contact komen met het kookvocht. Schep ze uit de pan en bewaar het kookvocht in een kommetje. Verwijder de mosselen uit de schelpen. Je kunt nu de saus maken.

Was de peterselie en hak deze fijn. Pel de knoflook en snijd deze in de lengte in tweeën. Verhit olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook en de peterselie in de olijfolie (houd eventueel wat peterselie achter de hand voor de garnering). Voeg dan de tomaten (uit blik) toe en laat de saus sudderen totdat de saus kookt. Voeg dan de mosselen (ook die met schelp) en een beetje kookvocht toe. Omdat het kookvocht behoorlijk zout is, zul je nagenoeg geen zout voor de saus nodig hebben (even proeven). Laat de saus nog een paar minuten doorsudderen.

Kook ondertussen de pasta.

Doe de pasta bij de saus in de koekenpan. Schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat mosselkookvocht.

Verdeel de pasta over de borden en garneer, zo je wilt, met wat verse peterselie.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL