Adversus | Kookrecepten | Pizza met krokante bloemkoolbodem

Pizza met krokante bloemkoolbodem

Let je op de lijn (wie niet tegenwoordig) en zou je wel wat meer groenten …

Pizza met bloemkoolbodem
Pizza met bloemkoolbodem

Let je op de lijn (wie niet tegenwoordig) en zou je wel wat meer groenten willen eten? Probeer deze pizza met krokante bloemkoolbodem! Gemakkelijk, lekker en gezond. Het is wel even sjouwen met de bloemkolen: voor elke pizza heb je er eentje (zij het een kleintje) nodig! Eigenlijk is dit het ideale recept voor singles :-)

Ingrediënten voor 1 pizza

Voor de pizzabodem

  • 1 bloemkool
  • 1 ei
  • 75 gram grof gemalen mozzarellakaas

Voor de garnering

  • 1 blikje tomaten
  • Mozzarellakaas
  • Oregano
  • Zout
  • Olijfolie

Bereiding

Pizza met bloemkoolbodem
Pizza met bloemkoolbodem

Rasp de gewassen bloemkoolroosjes en rasp/vermaal ze met de rasp of in de keukenmachine.

Doe de geraspte bloemkool (couscous) in een kom en zet die onbedekt voor ongeveer 5 minuten in de microwave. Laat de bloemkoolcouscous afkoelen tot een temperatuur waar je handen tegen bestand zijn.

Pizza met bloemkoolbodem
Pizza met bloemkoolbodem

Doe de couscous op het midden van een schone theedoek, doe ‘m dicht en draai ‘m strak rond zodat je al het water uit de couscous wringt. Op het einde houd je een soort deegbal over.

Vermeng nu de deegbal met een ei en 75 gram mozzarellakaas. Je kunt het deeg op smaak brengen met zout, oregano en een beetje olijfolie, maar het hoeft niet.

Pizza met bloemkoolbodem
Pizza met bloemkoolbodem

Leg het deeg op bakpapier op een bakplaat en druk het in een ronde vorm (je kunt een taartvorm gebruiken). Bak de bodem in 10 tot 15 minuten goudbruin (ovenstand 220 graden Celsius).

Garneer nu de pizza met tomaat, mozzarellakaas, oregano, zout en olijfolie (en als wilt ook met andere ingrediënten natuurlijk). Bak de pizza in een paar minuten af. Zodra de garnering gesmolten is, mag de pizza eruit.

In samenwerking met TRENDYSTYLE.NET

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL