Adversus | Auto's | SV Bespoke Edition 1988: gelimiteerde F-PACE SVR geïnspireerd door Jaguar’s racesucces

SV Bespoke Edition 1988: gelimiteerde F-PACE SVR geïnspireerd door Jaguar’s racesucces

Toppunt van performance: F-PACE SVR met 405 kW (550 pk) sterke V8 Supercharged en verbeterde high-performance rijdynamiek is absolute topversie in Jaguar’s SUV-aanbod…

SV Bespoke Edition 1988: gelimiteerde F-PACE SVR geïnspireerd door Jaguar's racesucces
SV Bespoke Edition 1988: gelimiteerde F-PACE SVR geïnspireerd door Jaguar’s racesucces

De exclusieve F-PACE SVR Edition 1988 is de eerste gelimiteerde uitvoering van de high-performance SUV van Jaguar, gecreëerd door personalisatie-experts van SV Bespoke. Er komen wereldwijd slechts 394 exemplaren beschikbaar.

De F-PACE SVR Edition 1988 is geïnspireerd door de rijke racehistorie van Jaguar en wordt gekenmerkt door zijn unieke carrosseriekleur Midnight Amethyst Gloss, gesmede 22-inch lichtmetalen velgen in Champagne Gold Satin, in- en exterieurdetails in Sunset Gold Satin en een SV Bespoke ‘One of 394’-badge.

De naam ‘Edition 1988’ en het aantal door de Special Vehicle Operations-divisie (SVO) van Jaguar te bouwen exemplaren verwijzen naar het jaar waarin de legendarische Jaguar XJR-9 LM de 24 Uur van Le Mans won en het aantal ronden dat de winnende Jaguar in die race aflegde. De Nederlandse coureur Jan Lammers speelde destijds een belangrijke rol in de race en hij behaalde samen met zijn teamgenoten Andy Wallace en Johnny Dumfries de overwinning.

Midnight Amethyst Gloss is een nieuwe lakkleur die alleen wordt aangeboden op de Jaguar F-PACE SVR Edition 1988.

Ook uniek voor de F-PACE SVR Edition 1988 zijn de in Sunset Gold Satin uitgevoerde Jaguar leaper en merknaam op de achterklep, terwijl op beide voorspatborden een laser-geëtst Edition 1988-logo is aangebracht. Verder is de Edition 1988 standaard uitgevoerd met het SVR Black Pack en zijn ook de buitenspiegelkappen, remklauwen, naafdoppen en de letter R van het SVR-logo uitgevoerd in Gloss Black.

Het interieur van de Jaguar F-PACE SVR – met details in ‘open-pore’ carbon fibre – is in de Edition 1988 verder verfijnd met Ebony Semi-Aniline lederen bekleding en exclusieve details in Sunset Gold Satin op het dashboard, het stuurwiel, de schakelpaddles en de koel-/verwarmbare Performance-voorstoelen. De Jaguar leaper en de claxonring op het stuurwiel zijn afgewerkt in Satin Black, terwijl de subtiele SV Bespoke- en Edition 1988-logo’s op de verlichte dorpellijsten en het dashboard het geheel compleet maken.

De F-PACE SVR is de absolute topversie in het SUV-aanbod van Jaguar, aangedreven door de 405 kW (550 pk) sterke 5.0 V8 Supercharged benzinemotor. Daarmee accelereert de F-PACE SVR in slechts 4,0 seconden van 0-100 km/h en bereikt hij een topsnelheid van 286 km/h. Een uitgebreid pakket aan technische verbeteringen, ontwikkeld door de experts van Special Vehicle Operations, zorgt ervoor dat de F-PACE SVR een prestatiegerichte rijbeleving biedt zonder concessies te doen aan de dagelijkse bruikbaarheid.

Het luxueuze interieur met een glazen panoramadak met schuif-/kanteldeel voor, Head-Up Display en de nieuwste connectiviteitstechnologie, waaronder een draadloze telefoonlader en integratie van Amazon Alexa(1), onderstreept de rol van de F-PACE SVR Edition 1988 als verfijnde SUV met uitzonderlijke prestaties.

Het Pivi Pro-infotainmentsysteem biedt nu ook what3words(2), waarmee navigatiebestemmingen kunnen worden ingevoerd met behulp van unieke reeksen van drie woorden die overeenkomen met precieze locaties van 3 m2. Zo kun je bijvoorbeeld de woorden ‘wins.report.miracle’ intypen om bij de hoofdingang van het Circuit des 24 Heures du Mans te komen.

De Jaguar F-PACE SVR Edition 1988 is voor het eerst te zien tijdens de komende 24 Uur van Le Mans (8-12 juni 2022), waar het model samen met de winnende Jaguar XJR-9 uit 1988 wordt gepresenteerd op de stand van SVO. Vervolgens maakt de SVR Edition 1988 op het Goodwood Festival of Speed (23-26 juni 2022) zijn dynamische debuut.

De Jaguar F-PACE SVR Edition 1988 is de topversie in het aanbod van de

F-PACE, dat bestaat uit de uitvoeringen F-PACE, S, SE, R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic Black, 300 SPORT, 400 SPORT en SVR. Afhankelijk van de uitvoering is de F-PACE beschikbaar met benzine-, diesel- en plug-in hybrid-motoren. De F-PACE SVR Edition 1988 wordt niet in Nederland geleverd.

(1) Functies mogen alleen door de bestuurder worden gebruikt wanneer dat veilig kan. De bestuurder moet te allen tijde de volledige controle over de auto behouden. Amazon Alexa is alleen beschikbaar in geselecteerde markten. Amazon, Alexa, Amazon Music, Audible en alle andere gerelateerde merken zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. en gelieerde ondernemingen. Bepaalde Alexa-functies zijn afhankelijk van smart home-technologie.

(2) what3words is wereldwijd beschikbaar op de F-PACE SVR, behalve in Japan en Zuid-Korea.

Deel dit artikel op jouw social media

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten.

MEER OP ADVERSUS.NL