Je uiterlijk als spiegel van je persoonlijkheid

Je uiterlijk als spiegel van je persoonlijkheid
Je uiterlijk als spiegel van je persoonlijkheid

Behoor jij tot één van de zeldzame types die compleet tevreden is met zijn uiterlijk? Gefeliciteerd! Voor al die anderen, die minder blij zijn met hun voorkomen, stop met klagen en kom in actie. Je uiterlijk wordt namelijk in grote mate bepaald door je persoonlijkheid en daar kunnen we gelukkig zelf invloed op uitoefenen!

De meeste mails die onze ‘Mode & Beauty’-redactie binnenkrijgt gaan over dezelfde vraag: ik wil mijn uiterlijk veranderen, hoe doe ik dat en naar wie kan ik toe voor professioneel advies? Omdat we helaas niet iedereen persoonlijk kunnen beantwoorden, hebben we besloten een artikel aan dit onderwerp te wijden waarbij we de meest gestelde vragen zullen beantwoorden.

Kleding
Door onze manier van kleden – onze stijl, de kleuren en zelfs het materiaal – communiceren wij naar de buitenwereld wie wij zijn of wie we zouden willen zijn. Besteed je weinig aandacht aan je kleding, is je kleding meestal ongestreken, verwassen of versleten? Aan jouw kleding is af te lezen dat je een persoon bent die weinig zelfrespect heeft, die vindt dat ze eigenlijk geen aandacht verdient. Omgekeerd is het zo dat iemand die zichzelf overdreven en obsessief verzorgt, onzekerheid en egocentrisme uitstraalt. Kies je voor de middenweg en besteed je op een gezonde manier aandacht aan je kleding, dan kom je evenwichtig en zelfverzekerd over op de buitenwereld.

Het haar
Ons kapsel zegt ontzettend veel over onze persoonlijkheid. Er zijn er die hun haar elke dag wassen (verzorgd), anderen slagen erin om 6 maanden met een zelfde fles shampoo te doen.
(het uiterlijk interesseert hen niet zoveel) Houd je je lokken lang om er je gezicht gedeeltelijk mee te bedekken, dan kan dat verlegenheid en onzekerheid impliceren. Gemillimeterd haar kan voor een strenger uiterlijk zorgen en kan intimiderend overkomen. Pas je je kapsel aan elke modetrend aan, dan ben je nog volop bezig jezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Kortom, er valt veel af te lezen van het soort kapsel dat men kiest.

Wat we eigenlijk willen zeggen is dit: aangezien onze persoonlijkheid invloed heeft op ons uiterlijk, kunnen wij zelf bepalen wat we willen uitstralen!

Mocht je iets aan jezelf willen veranderen, waar begin je dan? Bedenk allereerst hoe je er zelf het liefst uit zou willen zien. En wees realistisch. Als je 1.60 cm lang bent en 62 kg weegt, zal je nooit op Schwarzenegger lijken. Verder moet je uiterlijk in overeenstemming zijn met je persoonlijkheid. Heb je eenmaal de look bepaald die je leuk vindt, en die bij je persoonlijkheid past, dan is het tijd om professioneel advies in te winnen.

Denk bijvoorbeeld aan de meest hippe kapper in de stad, of een vriend(in) die veel afweet van mode en trends. Doe niet alles alleen, feedback is erg belangrijk. Ons advies is om goed om je heen te kijken en veel tijdschriften en magazines door te bladeren.

Neem nooit zomaar klakkeloos een bepaalde look over, maar pas die aan je persoonlijkheid aan en focus op je eigen sterke karakteristieke punten. Kopieer nooit een look (word geen kloon van George Clooney of Brad Pitt) maar geef er je eigen draai aan.
Tot slot willen we dit meegeven: de cover van een magazine is ontzettend belangrijk, – het moet tenslotte onze aandacht trekken- maar hetgeen wat uiteindelijk telt, is de inhoud…

ADVERSUS

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS