Zijn mannen met baarden minder betrouwbaar dan hun gladgeschoren soortgenoten?

Mannen met baarden
Zijn mannen met baarden minder betrouwbaar dan hun glad geschoren soortgenoten?

De baard blijft de gemoederen bezighouden. Uit een recent Brits onderzoek komt naar voren dat mannen met baarden onbetrouwbaarder en meer geneigd tot stelen en vechten zijn. Meer slecht nieuws dus voor baarddragers. Maar zo erg zal het toch niet zijn? Laten we eens kijken…

Uit een recent onderzoek, uitgevoerd door Censuswide in Engeland, blijkt dat mannen met baarden minder betrouwbaar zijn en eerder in de verleiding zouden komen om te stelen en hun partner te bedriegen. Slecht nieuws dus voor de baarddragers (en hun vrouwen).

De resultaten van het onderzoek lieten zien dat 47% van de baarddragers die meededen aan de enquête de eigen partner tenminste een keer met een ander heeft bedrogen, tegenover 20% van de gladgeschoren heren. 40% van de baarddragers zou bovendien wel eens hebben gestolen, tegenover 17% van de gladgeschoren heren. En 45% van de baarddragers zou wel eens bij een vechtpartij betrokken zijn geweest, tegenover 29% van de gladgeschoren heren.

Censuswide ging ook bij de vrouwen te raden. 65% van de ondervraagde dames zou de voorkeur geven aan mannen met gladgeschoren wangen.

Misschien nog verrassender zijn de gegevens waarmee Censuswide kwam met betrekking tot ‘de man met de baard op het werk’. Mannen met baarden zouden eerder hommeles met hun werkgever hebben en 43% zou zelfs om die reden ontslagen zijn.

Resultaten die er niet om liegen, maar zoals altijd moeten onderzoeken worden geïnterpreteerd en is het de vraag in hoeverre we op de resultaten mogen afgaan. Bovendien zijn er andere onderzoeken die uitwijzen dat vrouwen juist wél van mannen met baarden houden. De baard zou een soort vadergevoel uitstralen wat bebaarde heren in vrouwelijke ogen tot optimale levenspartners en vaders zou maken.

Toch vormen de resultaten van Censuswide wellicht ‘voer’ om over na te denken. Baard of geen baard? Dat mag jij beslissen…

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS
De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De marktintroductie van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé is in oktober 2020. De productie vindt plaats in de BMW fabriek in Dingolfing. Prijzen maakt BMW later deze zomer bekend.