6 Redenen om naakt te slapen. Verwijs je pyjama naar de prullenbak. 6 Super redenen om naakt te slapen

Naakt slapen betekent meer huidcontact met je partner. En dat leidt vanzelf tot meer knuffelen en uiteindelijk ook tot een actiever seksleven.

6 Redenen om naakt te slapen. Verwijs je pyjama naar de prullenbak. 6 Super redenen om naakt te slapen
6 Redenen om naakt te slapen. Verwijs je pyjama naar de prullenbak. 6 Super redenen om naakt te slapen

Naakt slapen (in een koele omgeving) heeft een positieve invloed op je nachtrust, je gezondheid en je seksleven. Waarom zou je nog langer in pyjama slapen? 10 Redenen om in geboortepakje het bed op te zoeken.

1. Een betere nachtrust

Laten we beginnen met een voor de hand liggend argument. Naakt slapen bevordert een goede nachtrust omdat je je vrijer kunt bewegen en niet verstrikt raakt in een T-shirt of pyjamajasje. Met andere woorden, slapen in je geboortepakje vergroot de kans op een ongestoorde nachtrust en daar heeft je lichaam (en geest) baat bij.

2. Meer huidcontact met je partner en een actiever seksleven

Naakt slapen betekent meer huidcontact met je partner. En dat leidt vanzelf tot meer knuffelen en uiteindelijk ook tot een actiever seksleven. Verder weet iedereen inmiddels dat tijdens aanraken en vrijen oxytocine, het zogenaamde ‘knuffelhormoon’, vrijkomt. En dat knuffelhormoon vergroot het geluksgevoel (ook al zou dit hormoon volgens onderzoeken uit 2013 ook een ‘duistere kant’ hebben: er zou er verband bestaan tussen oxytocine en sociale stress, maar laten we voorlopig vasthouden aan de positieve kant van het knuffelhormoon:- ). Kortom, naakt slapen leidt tot een actiever seksleven en vergroot het geluksgevoel.

3. Een positieve invloed op de spermakwaliteit

Een (te) warme omgeving heeft een negatieve invloed op de spermakwaliteit. Testikels gedijen beter in een koelere omgeving. Overdag heb je daar niet zoveel invloed op (wel is het goed om strak ondergoed te vermijden) maar ’s nachts kun je heerlijk alles uitgooien en de boel daaronder laten afkoelen. Uit een onderzoek (van het National Institute of Child Health and Human Development, Maryland en de Stanford University) blijkt dat mannen die overdag boxers dragen en ’s nachts naakt slapen een betere spermakwaliteit hebben.

4. Een mooiere huid

Als je naakt slaapt, krijgt je huid (eindelijk) de gelegenheid om vrij te ademen, vooral ook die ‘privé’-delen die altijd bedekt zijn. Dit heeft een positieve invloed op je huid.

5. Langer jong; anti-aging effect

Een te warme slaapomgeving belemmert de zogenaamde ‘anti-aging hormonen’ – melatonine en het groeihormoon – om naar behoren te functioneren. Het lichaam krijgt niet de gelegenheid om naar behoren af te koelen en dit heeft een negatief effect op het vrijkomen van deze hormonen. Naakt slapen in een koele omgeving bevordert daarentegen een goede regulering van de anti-aging hormonen en hun herstellende werking.

6. Een betere regulatie van het cortisol niveau (en betere gewichtscontrole)

Ook voor het cortisol niveau is het belangrijk dat het lichaam ’s nachts de kans krijgt om af te koelen en de ‘sleeping mode’ aan te nemen. Tijdens de nachtrust neemt de hoeveelheid cortisol (het stress hormoon) af. Als we geen goede nachtrust krijgen, blijft het cortisol niveau te hoog en dat betekent: meer stress én een vergrote kans op (ongecontroleerde) eetbuien.

ADVERSUS

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS
De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De marktintroductie van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé is in oktober 2020. De productie vindt plaats in de BMW fabriek in Dingolfing. Prijzen maakt BMW later deze zomer bekend.