Adversus | Beauty | Afgevallen en geen sixpack te zien (maar wel een slappe buik)

Afgevallen en geen sixpack te zien (maar wel een slappe buik)

Het is gelukt. Je bent een paar kilo afgevallen. Eindelijk! Maar wat blijkt? Je huid …

Slappe huid
Afgevallen en geen sixpack te zien (maar wel een slap hangende buik)

Het is gelukt. Je bent een paar kilo afgevallen. Eindelijk! Maar wat blijkt? Je huid lijkt zich niet aan je nieuwe gewicht te willen aanpassen. Bij elke beweging zie je rimpels en plooien. Vooral de huid van je buik hangt er zielig bij.

Natuurlijk is dit verschijnsel niet alleen te wijten aan die paar kilo minder. In de loop van de tijd verliest de huid elasticiteit en dat is meteen ook een reden waarom je lichaam zich steeds moeilijker aanpast aan een paar kilo’s minder.

Het verouderingsproces van de huid verloopt sneller dan je denkt en daarom zou je je huid al op jonge leeftijd goed moeten verzorgen en niet pas in actie moeten komen als de eerste tekenen zich laten zien.

Hoezeer je huid tekent, hangt niet alleen af van genetische aanleg, leefomstandigheden en andere factoren, maar ook van je huidverzorging door de jaren heen. Onze huid is een complex orgaan dat als filter voor ons lichaam fungeert. Daarom is het heel belangrijk om de huid goed te hydrateren door voldoende water te drinken en gezond te eten. Verder heeft onze huid, vooral als die slapper wordt, baat bij een dagelijkse massage om de bloedcirculatie en het lymfesysteem te stimuleren.

Als je (flink) afvalt, spant de huid zich minder en kan je met overtollige huid (lees: een los buikvel) te maken krijgen, maar daar is wel een oplossing voor: val niet te snel af, sport tenminste twee keer per week, ga voor een combinatie van aerobics en spierversterkende oefeningen, en hydrateer je huid regelmatig met een hydraterende crème. Dat kan een doodgewone lichaamscrème zijn. Als je vooral na het douchen maar elke keer je lichaam goed insmeert.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL