Zo eet je je haar mooier!

Haarverzorging en voeding
Kun je je haar mooier eten?

Heeft je voeding (en hebben voedingssupplementen) echt invloed op de kwaliteit van je haar? Is het een fabeltje dat je je haar mooier kunt eten of is het echt waar?

Volgens de experts kunnen sommige haarziekten erger worden als je een te streng en niet uitgebalanceerd dieet volgt (en hiermee hebben we al een deel van het antwoord op onze vragen te pakken). Je haar heeft vitaminen en mineralen als calcium, fosfor, potassium, sodium, magnesium en ijzer, en ook aminozuren nodig. Al deze stoffen werken antioxiderend en beschermen je haar. Ze zijn te vinden in groenten en fruit.

Voor de gezondheid van je haar is het verder belangrijk dat je voedingspatroon ook dierlijke eiwitten bevat, onder meer vanwege L-Lysine. Dit aminozuur is aanwezig in rood vlees, eieren en vis en bevordert de opname van ijzer, een belangrijke bouwsteen van ons haar.

IJzer wordt in het algemeen maar moeilijk door ons lichaam opgenomen. Het is daarom ook aan te raden om veel voedingsmiddelen rijk aan vitamine C zoals sinaasappels, tomaten, paprika’s en peterselie in je dieet te verwerken. Deze voedingsmiddelen helpen eveneens om ijzer beter te absorberen.

Ook zink is belangrijk voor de gezondheid van je haar. Dit mineraal is te vinden in vlees, kaas, graanproducten maar ook in oesters en sardientjes.

Verder bevat groene thee cathechines die een sterke antioxiderende werking hebben. Deze polyfenolen werken in op de haarfollikels en verlengen de groeifase van het haar. Een gebrek aan vitamine D kan bovendien voor meer haarverlies zorgen.

Al met al is wel duidelijk dat ons haar zeer zeker baat heeft bij een uitgebalanceerd voedingspatroon om de kwaliteit en gezondheid ervan te behouden. Met andere woorden: je kunt je haar mooier ETEN!

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS
De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De marktintroductie van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé is in oktober 2020. De productie vindt plaats in de BMW fabriek in Dingolfing. Prijzen maakt BMW later deze zomer bekend.