Adversus | Fitness | Wat eet je voordat je gaat trainen? De pre workout snack

Wat eet je voordat je gaat trainen? De pre workout snack

Wat eet je voordat je gaat trainen? Een vraag die we vaak horen en die …

Fitness
De pre-workout snack

Wat eet je voordat je gaat trainen? Een vraag die we vaak horen en die alle serieuze sporters zich op een gegeven moment in hun sportcarrière zullen stellen. Aan de ene kant wil je de sportschool niet binnenkomen met een snack die nog zwaar op de maag ligt, maar aan de andere kant wil je ook niet met hongerkrampen en een energieniveau dat ver onder peil ligt aan een zware training beginnen.

Wie regelmatig traint, weet hoe belangrijk de snack die voorafgaat aan een training is. Op welk uur van de dag je ook traint. We weten allemaal wat het betekent om ‘opgeladen’ de sportschool te betreden, met ‘maximaal opgeladen batterijen’, klaar om de gewichten aan te vallen. Je training zal er wel voor zorgen dat je energiepeil weer terugzakt naar een normaal niveau.

Maar goed, terug naar de vraag (en hieronder het antwoord): wat eet je voordat je gaat trainen?

Allereerst willen we even stilstaan bij de vraag wanneer je voor aanvang van een training moet eten. Het beste is dat je een paar uur van tevoren eet zodat de snack al volledig verteerd is als je met training begint. Trainen met een volle maag is geen goed idee.

Maar wat eet je nu? Waaruit bestaat die snack? Experts, diëtisten en sportartsen adviseren een lichte, vetarme snack die rijk is aan complexe koolhydraten. Voorbeelden van dit soort snacks zijn:

1. fruit (een banaan bijvoorbeeld, gemakkelijk mee te nemen naar school of naar je werk en eenvoudig om op te eten)
2. een potje magere yoghurt
3. een paar biscuitjes met weinig suiker en vetarm (geen boterkoekjes of koekjes met chocolade natuurlijk)

Als je de gelegenheid hebt om even thuis iets te eten (niet iedereen heeft dit geluk want het merendeel van de sporters zal direct van het werk naar de sportschool gaan), dan kun je de bovenstaande snacks vervangen door een kleine portie rijst (zonder sauzen natuurlijk) of gekookte aardappelen (zonder jus).

Het is vooral ook belangrijk dat je niet teveel eet. Het gaat erom dat je lichaam over voldoende koolhydraten beschikt als brandstof om je spieren tijdens de training te laten werken.

Ook de post workout snack is belangrijk. Daar zullen we in het volgende artikel op ingaan.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL