Adversus | Fitness | Ben jij klaar voor de zomervakantie. Wij denken van niet…

Ben jij klaar voor de zomervakantie. Wij denken van niet…

De ervaring leert dat we ons pas één of twee weken voor de zomervakantie gaan …

fitness800x533-a

De ervaring leert dat we ons pas één of twee weken voor de zomervakantie gaan bekommeren om die buik en om die afgenomen, miserabele spiermassa. Nog even en we liggen op het strand, met onze korte broek zo mogelijk opgetrokken tot onder de oksels terwijl er wanhopige kreten als ‘Had ik er maar eerder wat aan gedaan…’ door ons hoofd gonzen.

En omdat het juist dat woord ‘eerder’ is dat de kern raakt (‘Had ik er maar eerder wat aan gedaan…’), willen we nu focussen op dat moment. ‘Eerder’ is nu, vandaag. Tijd dus om nu in actie te komen.

Begin direct. Hoe? Met deze 10 tips van de experts om in vorm op vakantie te gaan. Dit jaar gaat het lukken!

  1.  Vanaf vandaag ga je shoppen met gezond verstand (en niet met lekkere trek). Gebruik je hersens, niet je maag.
  2. Gooi niet alles weg wat je nog in de ijskast hebt staan. Maak op wat je al gekocht hebt, ook al is het niet mager of geschikt voor een dieet, maar ga voor kleinere porties en koop vanaf dit moment dit soort dingen niet meer.
  3. Schrijf je in bij de sportschool. Doe het vandaag nog.
  4. Ga voor 4 à 5 eetmomenten per dag. Ga voor kleine porties, eet rustig, kauw goed, en zorg ervoor dat je maaltijden uitgebalanceerd en gezond zijn.
  5. Onthoud dat afvallen voor 75% afhangt van wat en hoe je eet.
  6. De overige resultaten moeten komen van lichamelijke activiteiten, en daarmee doelen we niet op de sportschool. Daar concentreren we ons vooral op het strakker trainen van ons lijf en een paar extra centimeters spiermassa voor je biceps, je borst en benen.
  7. En verder focussen we natuurlijk op de buikspieren. Die moeten sterk en strak zijn, als een natuurlijk korset.
  8. Natuurlijk is het ook belangrijk om goed te bewegen. Loop, neem de trap, ga op de fiets naar je werk. En heb je tijd, trek dan je joggingpak aan en ga joggen. Zonder te overdrijven.
  9. Laat de moed niet zakken als je een training overslaat of je een keertje meer eet dan je had gewild. Met de volgende training en de volgende maaltijd pak je de draad weer op.
  10. Blijf gemotiveerd. Houd je doel voor ogen. Hoe jij je over een paar maanden op het strand presenteert, hangt ervan hoe je je nu gedraagt, wat je nu wel of niet doet. En daarbij is vandaag inbegrepen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL