Adversus | Beauty | De mannenhuid in de winter

De mannenhuid in de winter

Onderschat je huid niet! Het is de buitenste bekleding van het gehele uitwendige lichaamsoppervlak en …

De mannenhuid in de winter
De mannenhuid in de winter

Onderschat je huid niet! Het is de buitenste bekleding van het gehele uitwendige lichaamsoppervlak en daarmee het grootste orgaan van ons lichaam. Het is de barrière tussen invloeden van buitenaf en ons organisme. Het zal duidelijk zijn dat we het hier over een kostbaar bezit hebben. En zoals elk kostbaar bezit, moet je ook je huid koesteren en goed verzorgen.

Je huid heeft het als ‘buitenste bekleding’ zwaar te verduren. Ze wordt blootgesteld aan externe factoren, zoals zon, wind en kou. Daarom moet je de crèmes die je gebruikt aanpassen aan de weersomstandigheden. In de zomer heeft je huid een anti-zonnebrandcrème en een vochtinbrengende crème nodig. In de winter heeft je huid meer behoefte aan vettere crèmes (net zoals we ook meer vetten eten om ons tegen de kou te beschermen).

Verder is onze huid, behalve voor de invloed van schadelijke externe factoren, ook gevoelig voor stress. Emotionele stress, bijvoorbeeld stress op het werk of vanwege familieomstandigheden, beïnvloedt de huid negatief. Als je gestresst bent, eet je gewoonlijk onregelmatig en slaap je slechter. Ook dit heeft zijn weerslag op je huid.

Hoe verzorg je je huid in de winter?

Ook de mannenhuid kan – net zoals die van de vrouw – droog en trekkerig aanvoelen, met name in de winter, als je huid regelmatig blootstaat aan wind en kou. Gebruik daarom een voedende crème. Breng deze crème aan op een schone huid. Het is vooral belangrijk dat je de crème ’s morgens gebruikt zodat je gezichtshuid gedurende de dag tegen externe factoren beschermd is.

Voldoende slaap

Je huid vernieuwt zich met name ’s nachts, in het donker. In de winter heb je meer slaap nodig dan in de zomer. Pas je ritme hieraan aan en geef je huid de rust die deze nodig heeft.

Scrubben

Scrub regelmatig (scrubben is niet alleen voor vrouwen!). Met een scrub verwijder je de dode huidcellen. De huid kan weer ademen en voedingsstoffen uit de crèmes worden weer goed opgenomen.

Leef gezond

Vermijd zo veel als mogelijk schadelijke factoren, zoals roken, drinken, zonnebankjes, air conditioning (dit geldt natuurlijk ook voor de zomer). Roken en zonlicht zouden volgens wetenschappelijk onderzoek voor de mannenhuid zelfs nog schadelijker zijn dan voor de vrouwenhuid, omdat de haarvaatjes in de mannenhuid zich sneller verwijden waardoor couperose (een netwerk van rode haarvaatjes in het gezicht) kan ontstaan.

Bedek je handen en gezicht.Deze lichaamsdelen staan vaak bloot aan kou en wind. Bedek bij extreme kou of wind je gezicht met een sjaal en zorg ervoor dat je altijd handschoenen draagt.

Extra zorg voor je handen!

De huid van je handen veroudert in de regel sneller dan je gezichtshuid en vertoont vaak bruine vlekjes. Dit komt doordat de huid van je handen minder vet bevat en bovendien meer blootstaat aan allerlei schadelijke invloeden. Gebruik daarom regelmatig een goede handcrème. Ruwe en gesprongen handen zijn niet prettig om tegenaan te kijken..

Je lichaamshuid

Je lichaamshuid heeft ook de nodige zorg nodig. Heeft je huid gedurende het zomerseizoen regelmatig blootgestaan aan de zon, dan heeft je huid heel wat vocht verloren. Verwijder eerst de dode huidcellen door middel van een scrub (vergeet ook je rug niet – scrubben kan heel wat vervelende pukkeltjes op de rug voorkomen) en breng dan een vochtinbrengende crème aan.

ADVERSUS

In samenwerking met www.trendystyle.net

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL