Adversus | Mannenmode | Fashion trends | Trends 2015: over teenslippers en sandalen (teveel teenhaar uit den boze)

Trends 2015: over teenslippers en sandalen (teveel teenhaar uit den boze)

Het is zomer en de discussie laait weer op. Mogen teenslippers en sandalen voor hem nu wel of niet? Of is het een kwestie van …

Lees meer

zomerschoenen-sandalen-2015-04
Trekking sandalen bij Dirk Bikkembergs, ph. Mauro Pilotto

Het is zomer en de discussie laait weer op. Mogen teenslippers en sandalen voor hem nu wel of niet? Of is het een kwestie van waar en wanneer? Misschien wel van WIE?

Er valt veel over te zeggen, maar momenteel doet het verhaal de ronde dat veel mensen – om het zacht uit te drukken – allergisch zijn voor teenhaar en beginnende matjes rond de enkel. Voeten mogen dus ALLEEN gezien worden als ze in onberispelijke staat zijn. Een bezoekje aan de pedicure is dus wel gewenst, heren!

Verder wordt er tegenwoordig een strikt onderscheid gemaakt tussen teenslippers en sandalen. Onder ’teenslippers’ vallen die klassieke plastic gevalletjes uit je kindertijd met een bandje tussen de grote teen en de tweede teen, maar ook de meer geraffineerde modellen in leer. De rest van de open schoenen vallen onder de categorie ‘sandalen’.

Dit onderscheid lijkt onbelangrijk maar is dat allerminst, want de vuistregel voor zomer 2015 is dat je TEENSLIPPERS alleen om en nabij het STRAND of ZWEMBAD mag dragen. Het is maar dat je het weet :-)

Voor de restcategorie ‘sandalen’ stellen de fashionista’s zich elastischer op. Hiermee zou je zelfs op de werkvloer mogen verschijnen, mits… je voeten in goede staat verkeren natuurlijk.

De nagels moeten kort geknipt en schoon zijn. Schimmels, hielkloven en eksterogen zijn uit den boze. In dat soort gevallen schijn, maar ook hierover bestaat onenigheid, je je sandalen ook met sokken te mogen dragen (tot onze verbazing zagen we op de catwalk zelfs sandalen met ’teenloze’ sokken (!) die dus maar gedeeltelijk het probleem oplossen).

zomerschoenen-sandalen-2015-06
Sandalen met teenloze sokken bij Andrea Pompilio, ph. Mauro Pilotto

De ‘hotste’ sandalen voor zomer 2015 zijn – het is ongelooflijk – ‘TREKKING SANDALEN’. De klassieke Teva’s maken een comeback. Meer trendy zijn de hiker sandals van het Japanse merk ‘Suicoke’. Ook hippe modehuizen als Dsquared2 en Dirk Bikkembergs gingen met trekking sandalen aan de slag. Multicolor is de trend.

zomerschoenen-sandalen-2015-05
Trekking sandalen bij Frankie Morello, ph. Mauro Pilotto
zomerschoenen-sandalen-2015-03
Trekking (of gladiator?) sandalen bij Dsquared2, ph. Mauro Pilotto
zomerschoenen-sandalen-2015-07
Alternatieve trekking sandalen bij MSGM, ph. Mauro Pilotto
zomerschoenen-sandalen-2015-08
Leren sandalen met een mocassin feeling bij Salvatore Ferragamo, ph. Mauro Pilotto

Geen fan van blote tenen (zoals veel mensen), dan zijn er legio andere alternatieven. Sneakers doen het bij een zomeroutfit altijd goed, mocassins zijn goed voor een klassieke look, espadrilles zijn luchtig en licht (en dicht!) en veterschoenen – in donkere maar vooral ook lichte kleuren – zijn prima.

zomerschoenen-sandalen-2015-02
Veterschoenen met sokken bij Daks, ph. Mauro Pilotto
zomerschoenen-sandalen-2015-01
Sneakers bij Calvin Klein, ph. Mauro Pilotto

Deel dit artikel op jouw social media

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten.

MEER OP ADVERSUS.NL