Krullen zijn terug! Tips voor krullende herenkapsels

krullend-haar-01
Krullende haarcoupes bij Stella Jean zomer 2016, ph. Charlotte Mesman

Een mooie kop met krullen is onweerstaanbaar. Jammer genoeg zetten veel heren er de schaar in. Het lijkt soms de enige oplossing om weerbarstig haar de baas te worden. Tegenwoordig is ‘kortwieken’ echter helemaal niet nodig. Het geheim van mooie krullen, zit ‘m in de haarproducten.

Bij de catwalkshow van Stella Jean voor zomer 2016 zagen we ongewoon veel modellen met krullen. Krullend haar en wat langere haarsnitten zijn terug in de mode. Heb je van nature krullen, laat ze dan weer eens groeien. En houd ze vervolgens in toom met juiste haarstylingstechnieken en haarstylingsproducten.

Backstage bij Stella Jean gebruikte hair stylist Elia Piatto de nieuwe lijn ‘Frizz Dismiss’ van Redken. Hij koos uit deze lijn die vier producten telt de Smooth Force, een lichte lotion in sprayvorm voor medium fijn en fijn haar en Rebel Tame, een leave-in crème voor stug haar.

De haarlook voor deze catwalk show was geraffineerd maar tegelijkertijd ook natuurlijk. Van nature krullend haar werd daarom juist heel krullend gestyled en een natuurlijke slag in het haar werd geaccentueerd.

Elia Piatto gebruikte flink wat product voor dit kapsel, maar wel zo dat het product zelf in het haar niet te zien was. Dat is de truc! Dus gebruik lekker veel haarproduct om je haar te stylen, maar bouw het wel goed op zodat je haar nog steeds ‘aaibaar’ is en niet stijf staat van de crème.

Het allerbelangrijkste is dat je je haar goed ‘klaarmaakt’ voor de styling. Heb je fijn of medium fijn haar, gebruik dan de Smooth Force om je krullen onder controle te krijgen. Heb je vrij stug haar, gebruik dan Rebel Tame. Met de föhn of je vingers breng je je haar in model. Voor de finish gebruik je Pure Force 20 Redken waardoor je haar, zonder dat het gaat plakken of stijf wordt, beter blijft zitten en het een wat matte touch krijgt.

krullend-haar-05
Krullende haarcoupes bij Stella Jean zomer 2016, ph. Charlotte Mesman
krullend-haar-04
Krullende haarcoupes bij Stella Jean zomer 2016, ph. Charlotte Mesman
krullend-haar-03
Krullende haarcoupes bij Stella Jean zomer 2016, ph. Charlotte Mesman
krullend-haar-02
Krullende haarcoupes bij Stella Jean zomer 2016, ph. Charlotte Mesman
krullend-haar-600
Hair stylist Elia Piatto met modellen backstage bij Stella Jean zomer 2016

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

1 gedachte over “Krullen zijn terug! Tips voor krullende herenkapsels”

  1. Ja, leuk zo’n kop met krullen. Maar wat als je geen krullen hebt van nature? Is het weer “done” voor mannen om naar de kapper te gaan voor een permanent?

Reacties zijn gesloten.

Send this to a friend