Adversus | Beauty | 7 Bizarre (en sexy) feiten over lichaamshaar en ontharen

7 Bizarre (en sexy) feiten over lichaamshaar en ontharen

Lichaamsbeharing houdt ons in ons leven flink bezig. Het liefst zouden we er ons zo …

Lichaamshaar
7 Bizarre (en sexy) feiten over lichaamshaar en ontharen

Lichaamsbeharing houdt ons in ons leven flink bezig. Het liefst zouden we er ons zo min mogelijk om bekommeren maar in de praktijk komt het steeds weer terug.

Het is een emotionele, erotische, hygiënische en soms zelfs sociale kwestie. Neem deze 7 bizarre (en sexy) weetjes over body hair en ontharen maar eens door!

1. Het scheren van de intieme zone zorgt regelmatig voor ongelukjes die eindigen op de Eerste Hulp. Vooral het scheermesje richt nog wel eens wat schade aan. (Houd het in gedachten!)

2. In de Victoriaanse tijd zouden vrouwen hun intieme zone geschoren hebben om luizen te voorkomen. Om niet kaal voor hun partner te verschijnen zouden ze tijdens het bedrijven van de liefde vaginapruikjes gedragen hebben.

3. Seksueel actieve mensen zouden ‘het’ daaronder in de regel beter bijhouden.

4. Schaamhaar is een grote verantwoordelijk voor BO. Dat komt de talgkliertjes transpiratievocht afscheiden om de intieme zone tegen bacteriën te beschermen. En dat vocht ruik je!

5. De hoeveelheid lichaamsbeharing zou mogelijk iets over je intelligentie zegt. Dit blijkt uit een onderzoek dat een zekere Dr. Aikarakudy Alias in Amerika en Zuid-India heeft uitgevoerd. Uit het onderzoek zou onder meer naar voren komen dat harige studenten beter scoren. Een schrale troost als je veel body hair hebt…

6. Oksel- en schaamhaar spelen een belangrijke rol bij de verspreiding
van feromonen die we met name afscheiden als we ons aangetrokken voelen tot een ander.

7. Er wordt wel gezegd dat schaamhaar de functie heeft om de beide partners tijdens het bedrijven van de liefde meer ‘houvast’ geven.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL