Adversus | Beauty | Acne door roken? Laat die sigaret niet langer bungelen! (of beter nog: stop met roken!)

Acne door roken? Laat die sigaret niet langer bungelen! (of beter nog: stop met roken!)

Misschien heb je je wel eens afgevraagd of die sigaretten die dagelijks opsteekt misschien verband …

Acne en roken
Acne door roken? Laat die sigaret niet langer bungelen (of beter nog: stop met roken)

Misschien heb je je wel eens afgevraagd of die sigaretten die dagelijks opsteekt misschien verband houden met de puistjes rond je mond. Een goede vraag. Er lijkt een verband te bestaan tussen roken en acné.

Acné en roken

Dat roken een directe oorzaak van acne is, staat niet onomstotelijk vast, maar wetenschappers zijn het er steeds vaker over eens dat er relatie tussen roken en acné bestaat. Niet alleen is het aantal sigaretten van belang, maar vooral ook zou de ‘stoere’ gewoonte om je sigaret brandend in je mond te laten bungelen voor puistjes en pukkeltjes rond de mond zorgen.

Dus ben jij zo iemand die even snel een email schrijft met een sigaret al bungelend tussen je lippen geklemd dan is het misschien nu het moment om daar afscheid van te nemen. Het constante ‘doorroken’ van de huid wordt door dermatologen wel bestempeld als ‘pure vergiftiging’.

Beter nog is het natuurlijk om helemaal te stoppen met roken! De redenen daarvoor ken je. Maar we voegen er nog eentje aan het lijstje toe: niet alleen kan roken klaarblijkelijk acné veroorzaken maar ook is het in het algemeen niet gemakkelijk om de acné te behandelen als er daarnaast doorgerookt wordt. Kortom, als je blijft roken kom je van die pukkeltjes en mee-eters niet af!

ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL