Houd je voeten mooi! Voorkom voetschimmel

Houd je voeten mooi! Voorkom voetschimmel. 10 regels
Houd je voeten mooi! Voorkom voetschimmel. 10 regels

De zomer is er weer. En de voeten gaan bloot. Heerlijk! Wat hebben we naar dit moment verlangd. Voor de gelegenheid hebben we extra aandacht aan de verzorging van onze voeten besteed. De hielen zijn weer zacht en schoon, de nagels kort geknipt. Je voeten zijn weer toonbaar. Maar let op. Want juist tijdens de zomer zou je je voeten wel eens kunnen ‘beschadigen’. In warme en vochtige omgevingen ligt het gevaar van voetschimmel op de loer.

Het is altijd beter om te voorkomen dan te genezen. Dat geldt ook voor schimmelinfectie aan je voeten, ook wel ‘zwemmerseczeem’ genoemd omdat de aandoening gemakkelijk in het zwembad kan worden opgelopen en bij zwemmers (en andere sportievelingen) veel voorkomt. Schimmelinfecties kun je vooral oplopen door op blote voeten in vochtige omgevingen te lopen, door veelvuldig gebruik van slecht ventilerende schoenen met een rubberzool en door een schaarse hygiëne.

Je herkent zwemmerseczeem gemakkelijk. De huid wordt rood en schilferig en kan pijnlijke kloofjes of zelfs blaasjes vertonen. Maar laat het niet zover komen en neem maatregelen om je voeten mooi en gezond te houden door:

1. elke dag schone sokken aan te trekken

2. je voeten dagelijks te wassen met een milde zeep

3. je voeten na het wassen (maar ook na het zwemmen) altijd zorgvuldig af te drogen, vooral tussen de tenen

4. goed ventilerende schoenen te dragen

5. in openbare gelegenheden (sportschool, kleedruimtes, zwembad) niet op blote voeten te lopen (plastic slippertjes bieden uitkomst)

6. in het zwembad vòòr en na het zwemmen je voeten met de voetendouche af te spoelen

7. door je voeten goed ‘te luchten’ (bijvoorbeeld door in huis op blote voeten te lopen)

8. door contact met anderen (huisgenoten) die voetschimmel hebben te vermijden (in dat geval is het beter om in huis niet op blote voeten te lopen)

9. door in openbare douches plastic slippers te dragen (ook in de douche van hotels!)

10. door ook je plastic slippertjes regelmatig met heet water te wassen

Denk je dat je toch een schimmelinfectie hebt opgelopen, blijf er dan niet mee doorlopen maar raadpleeg de apotheker of huisarts. En was je sokken op een heet programma (meer dan 60 graden).

In samenwerking met trendystyle.net

ADVERSUS

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS
De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De marktintroductie van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé is in oktober 2020. De productie vindt plaats in de BMW fabriek in Dingolfing. Prijzen maakt BMW later deze zomer bekend.