Kookrecept. Spaghetti met mosselen en saffraan. Foto: Charlotte Mesman

Kookrecept. Spaghetti met mosselen en saffraan

Je hebt spaghetti en spaghetti. Je kunt spaghetti koken en er in een studentikoze stijl een snelle saus overheen kieperen maar je kunt er ook een haute cuisine gerecht van maken.

Rustieke omelet met peterselie

Kookrecept. Rustieke omelet met peterselie

Geef je omelet een extra twist mee met een beetje bloem, wat melk en verse peterselie. Verras je tafelgenoten met dit eenvoudige maar heerlijke gerecht.

Magere gehaktballen met tomatensaus (light versie)

Magere gehaktballen met tomatensaus (light versie)

Er gaat niets boven lekkere gehaktballen, vooral als ze mager zijn. Voer voor je spieren maar niet voor je bierbuik! Eet ze warm als hoofdmaaltijd met groenten. In de zomer zijn ze ook erg lekker op kamertemperatuur.

Pasta koken op z'n Italiaans

Zo koken de Italianen pasta (anders dan je denkt!)

Regels bestaan in de Italiaanse keuken niet. Als iets lekker (buono) is, dan is het lekker (buono). Het doet er niet toe hoe iets is klaargemaakt als het de smaakpapillen maar behaagt.

Zomerse pasta met groenten en ansjovis

Pasta met groenten en ansjovis wordt geserveerd met gekookte groenten en ansjovis. Het bijzondere aan deze schotel is dat de ingrediënten voor…

Koken met paneer

Exotisch hapje: paneer

Paneer is een zachte, Indiase kaas die op vele manieren in gerechten kan worden verwerkt. Zo wordt … Lees meer

Kip met lime

Koken. Kip met lime

De smaak van de limoen, van dezelfde familie als de citroen, is delicaat, exotisch en … Lees meer

Pasta met mosselen

Pasta met mosselen? Zomerser kan het niet! Met dit gerecht maak je iedereen blij! Serveer … Lees meer

Pasta met kokkels

Spaghetti met kokkels

Er bestaan verschillende versies van deze overheerlijke, spaghetti met kokkels. Sommige chef-koks halen de kokels … Lees meer