Adversus | Beauty | Wist jij dat sporten je huid aanmerkelijk verbetert?

Wist jij dat sporten je huid aanmerkelijk verbetert?

Waarom sport jij? De meeste mensen zullen antwoorden: ‘Voor een betere conditie, een slank figuur, …

Sporten voor betere huid
Sporten voor betere huid

Waarom sport jij? De meeste mensen zullen antwoorden: ‘Voor een betere conditie, een slank figuur, een strakker lijf’. Maar weinig mensen zullen zeggen: ‘Voor een betere huid‘.

En toch schijnt regelmatige en intensieve lichaamsbeweging zoals joggen, aerobics, hardlopen, schaatsen of roeien (om maar een paar activiteiten te noemen) een positieve invloed op de huid te hebben.

Een betere bloedcirculatie

Eigenlijk is het allemaal heel logisch. Onze huid, dat weet iedereen, is het grootste orgaan van ons lichaam. Als we sporten, heeft ook dit orgaan daar natuurlijk baat bij. Om te beginnen stimuleert sporten de bloedcirculatie.

Hierdoor verbetert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamscellen. Bovendien worden afvalstoffen beter afgevoerd. Misschien denk je bij dit proces aan het tegengaan of verminderen van cellulite (en daar heb je gelijk in), maar er is meer.

Een zuiverdere huid

Zo zou sporten ook het huidoppervlak, met name de gezichtshuid, verbeteren vanwege de verbeterde bloedcirculatie maar ook vanwege de transpiratie die tijdens het sporten op gang wordt gebracht. Je zou kunnen zeggen dat de transpiratiedruppeltjes opgehoopte afvalstoffen in de huid naar buiten duwen. Je huid gaat er mooi glanzend en gezond uitzien. Er wordt zelfs wel gezegd dat regelmatig sporten helpt om een acne huid te verbeteren.

Een betere omgeving voor de huidcellen om in te functioneren

Een andere positieve bijwerking van regelmatig sporten is volgens de experts dat je door regelmatig en met een bepaalde intensiteit te bewegen een gunstige omgeving voor je huid creëert om collageen aan te maken. Iedereen weet inmiddels dat de collageenaanmaak in de loop der jaren afneemt. En iedereen weet ook dat dat met de vorming van rimpels gepaard gaat. Sport je regelmatig dan breng je je huid in ieder geval in een optimale conditie en zullen de huidcellen beter hun werk kunnen doen.

Ontspannen gezichtspieren

Sporten werkt ontspannend. Natuurlijk, je spant je spieren aan maar daarna ontspan je ze ook weer. Het aanspannen en ontspannen zorgt aan het einde van de training voor een ontspannen en relaxed (lees: moe maar voldaan) gevoel. Dit geldt niet alleen voor je lichaamsspieren maar ook voor je gezichtspieren. Je bent meer ontspannen en ook je gezichtsspieren staan minder ‘strak’. Kraaienpootjes en expressielijnen verzachten.

ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL