Ben jij een stress eter? Veel eten door stress?

Ben jij een stress eter? Veel eten door stress?
Ben jij een stress eter? Veel eten door stress?

Ben jij een stress eter? Doe je nog zo je best om af te vallen, maar trek je op de meest onverwachte momenten toch weer de ijskast open (die je terloops de afgelopen dagen weer goed hebt gevuld)? Dan doe je dat misschien niet omdat je trek hebt, maar om ‘stress’ weg te eten. En als dat zo is, ligt het dan niet voor de hand om iets aan die stress te doen? Hoe?

Veel eten door stress? Vermijd stress!
Tja, dat ligt voor de hand. Maar het is toch goed om er even bij stil te staan. Schrap dingen waar je geen zin in hebt, maak wat minder afspraken, plan je agenda wat ‘losser’. Echt, het scheelt!

Ben jij een stress eter? Relax
Las relaxpauzes in je dag in. Luister naar muziek, let op je ademhaling, ga even tien minuutjes op de bank liggen. Concentreer je erop je lichaam te ontspannen. Zo voorkom je dat je de kritieke grens van aanvaardbare dosis stress per dag overschrijdt.

Veel eten door stress? Zorg voor voldoende nachtrust
Slapen is een weldaad voor lichaam en geest. En zeer effectief tegen stress. Zorg er daarom voor dat je op tijd naar bed gaat.

Ben jij een stress eter? Sporten
Sporten heeft een weldadige uitwerking en is stressverlagend. Dus heb je de neiging om naar de keuken te rennen, pak dan snel je fiets en maak een ommetje. Beter nog: schrijf je in bij de sportschool en train regelmatig. Ook nog eens goed voor de lijn!

Veel eten door stress? Lach je eetbuien weg!
Ook lachen helpt tegen stress. Dwing jezelf tot een stralende lach (die vanzelf spontaan zal worden). Trek een comedy uit de kast en relax. Wekt het kijken van een film verleidelijke gedachten aan popcorn of chips op, snijd dan van tevoren een appel in stukken en knabbel die al lachend voor de buis weg.

Ben jij een stress eter? Seks!
Last but not least. Een van de meest stressverlagende activiteiten is seks. Heb je er de gelegenheid toe, laat je dan in bed gaan in plaats van in de keuken!

ADVERSUS

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS