Zonnebrandcrème. Hoeveel theelepels gebruik jij?

zonnebrandcreme-dosis-800x533
Zonnebrandcrème. Hoeveel lepels gebruik jij?

We worden om de oren geslagen met tips over het hoe en wat van zonnebrandcrèmes.
Tegenwoordig hameren de dermatologen vooral op de hoeveelheid die je moet gebruiken. Heb jij daar wel eens bij stilgestaan?

Even snel wat crème op je gezicht of lichaam uitsmeren voor een gerust geweten is niet genoeg. De crème moet in ruime hoeveelheden worden aangebracht.

Hoeveel?

Er zijn er die zeggen dat voor je lichaam twee eetlepels moet gebruiken en voor je gezicht, nek en hals 1 à 2 theelepels. Er zijn zelfs fabrikanten die handig inspelen op onze onzekerheid door met monodosis zakjes zonnebrandcrème te komen (er valt zeker wat voor te zeggen, ook met het oog op de houdbaarheid en hygiëne), maar uiteindelijk is het antwoord toch weer: het hangt ervan af.

Voor je gezicht is de leidraad van 1 à 2 theelepels aardig maar als het op je lichaam aankomt, dan gaat de hoeveelheid huidoppervlak – om het maar even cru te zeggen – een rol spelen. Een grote vent moet veel meer crème smeren dan een kleinere, magere man.

Ons advies? gebruik je verstand!

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS

Strakke buikspieren. Dit is het geheim

Het geheim van strakke buikspieren zoals die van (fitness)modellen is NIET in de sportschool te vinden. Verbaast je dat? Daar kunnen we inkomen. In dit artikel leggen we uit waar het geheim ‘m dan wel in zit….