Exotisch hapje: paneer

Paneer is een zachte, Indiase kaas die op vele manieren in gerechten kan worden verwerkt. Zo wordt paneer vaak met spinazie bereid. Maar je kunt ook een paar blokjes grillen voor een origineel hapje bij de borrel. Of er een pikante maaltijdschotel met paprika en chilipepertjes van maken.

 

Koken met paneer
Koken met paneer

Paneer is in speciaalzaken verkrijgbaar. Een rondje op internet leerde bovendien dat paneer in Nederland al aardig is ingeburgerd en leverde een aantal recepten voor het zelf maken van paneer op. Voor het gemak is hier gebruik gemaakt van paneer uit een pakje.

Ingrediënten

  • 1 pakje paneer
  • knoflook
  • chilisaus
  • zout
  • paprika
  • olijfolie

Extra voor het borrelhapje

  • satéprikkertjes

Extra voor de maaltijdschotel

  • tomaten
  • verse korianderblaadjes

Voor het borrelhapje

Snijd de paneer in blokjes en marineer ze in chilisaus met knoflook en zout. Gril de blokjes goudbruin. Snijd de paprika in plakken en gril deze met de blokjes. Bak de paneer verder af in hete olie met knoflook en voeg eventueel de rest van de chilisaus toe. Voor het borrelhapje prik je de blokjes op lange satéprikkers. Voor de kleur wissel je de blokjes met een stukje paprika af.

Voor de maaltijdschotel

Snijd de paneer in blokjes en marineer ze in chilisaus met knoflook en zout. Gril de blokjes goudbruin. Bak ze af in hete olijfolie met knoflook en voeg de paprika, tomaten en een deel van de chilisaus (je kunt in plaats hiervan ook spaanse pepertjes gebruiken) toe. Laat het geheel even doorpruttelen. Serveer de schotel met verse korianderblaadjes.

Wil jij op de hoogte blijven van de trends en nieuwtjes op ADVERSUS? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.