Adversus | Beauty | Krullend haar voor mannen: tips voor het stylen van krullen

Krullend haar voor mannen: tips voor het stylen van krullen

De laatste jaren zijn de haartrends voor mannen sterk verschoven in de richting van langer haar met natuurlijke slag of krullen

Krullend haar voor mannen: tips voor het stylen van krullen
Krullend haar voor mannen: tips voor het stylen van krullen

De laatste jaren zijn de haartrends voor mannen sterk verschoven in de richting van langer haar met natuurlijke slag of krullen. Deze verandering heeft mannen in staat gesteld om de natuurlijke textuur van hun haar te omarmen en de unieke en natuurlijke eigenschappen van hun haar te accentueren. In dit artikel bespreken we de meest effectieve technieken en producten om haar met slag of krul te verzorgen en te stylen, en geven we tips over het gebruik van producten die zijn afgestemd op de behoeften van krullend haar.

Omarm de natuurlijke textuur van je haar

Voorbij zijn de dagen dat je je haar in een bepaalde stijl moest dwingen die tegen de natuurlijke textuur ingaat. Mannen leren eindelijk hun haar te accepteren zoals het is, terwijl ze nieuwe manieren ontdekken om het beste uit hun unieke textuur te halen. Krullend haar is geschikt voor een grote verscheidenheid aan stijlen, van nonchalante beach waves tot geraffineerde, dandy looks.

Verzorging van krullend haar

Krullend haar heeft in de regel meer verzorging nodig dan sluik haar omdat het vaak wat droger is. Krullend haar moet dan ook goed verzorgd worden, en dat begint met een goede haarverzorgingsroutine. Hier zijn enkele tips om krullend haar gezond en mooi te houden.

Kies de juiste shampoo en conditioner. Kies voor producten die speciaal ontwikkeld zijn voor krullen of slag. Deze producten hydrateren je haar en bevatten de nodige voedingsstoffen om het gezond en handelbaar te houden.

Was je haar niet te vaak. Je haar te vaak wassen kan het ontdoen van zijn natuurlijke oliën, waardoor het droog en pluizig wordt. Probeer je haar om de twee of drie dagen te wassen, afhankelijk van wat het nodig heeft.

Droog je haar voorzichtig. Om pluizen te voorkomen, knijp je zachtjes in je haar met een microvezeldoek of een oud T-shirt om overtollig water te verwijderen. Wrijf niet door je haar met een handdoek, want dit kan de haarschubben ruw maken en pluis veroorzaken.

Gebruik een leave-in conditioner of stylingcrème. Deze producten helpen je krullen te definiëren en houden ze de hele dag onder controle. Breng een kleine hoeveelheid aan op vochtig haar en modelleer je krullen of slag met je vingers voor meer definitie.

Gebruik producten die speciaal zijn ontwikkeld om krullend haar te versterken. Om krullen of slag nieuw leven in te blazen en beweging aan je kapsel toe te voegen, zijn er producten voor krullend haar verkrijgbaar die het haar meer ondersteuning en definitie geven. Probeer ze uit en leer hoe je ze een vast onderdeel van je haarverzorgingsroutine kunt maken.

Gebruik een diffuser op je haardroger. Een diffuser helpt de warmte gelijkmatig te verdelen terwijl de  natuurlijke slag of krul van het haar behouden blijft. Dit kan pluis verminderen en natuurlijke krullen versterken.

Probeer een zeezoutspray. Een zeezoutspray kan helpen om textuur en volume toe te voegen aan krullend haar en het een stoere beachy en gewild warrige look te geven. Spray het product op vochtig haar voor een moeiteloze, nonchalante stijl.

Kies altijd voor lichtgewicht stylingproducten. Te rijke stylingproducten kunnen krullend haar verzwaren en het er vettig doen uitzien. Kies voor lightweight stylingproducten zoals mousses, gels of crèmes die het haar fixeren zonder het te verzwaren.

Experimenteer met verschillende kapsels. Krullend haar kan op verschillende manieren gedragen worden, van een nonchalante, warrige look tot een strakke, naar achteren getrokken stijl. Wees niet bang om verschillende stijlen uit te proberen om de hair look te vinden die bij jou en je haar past.

Zoals je ziet, kun je met krullen of slag alle kanten op. Je haalt het meeste eruit door je natuurlijke textuur te omarmen en te experimenteren met verschillende stijlen. Met de juiste verzorging en stylingtechnieken kan krullend haar trendy, modern, nonchalant of heel elegant zijn. Voor iedereen is er wel een persoonlijke stijl te vinden die in lijn is met de nieuwste haartrends.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL