Adversus | Beauty | Weet jij dat je huid in de herfst extra verzorging nodig heeft?

Weet jij dat je huid in de herfst extra verzorging nodig heeft?

Seizoensovergangen hebben invloed op ons humeur, ons lichaam en ook onze huid. Als de temperaturen …

Huidverzorging in de herfst
Huidverzorging in de herfst

Seizoensovergangen hebben invloed op ons humeur, ons lichaam en ook onze huid. Als de temperaturen zakken en de lucht kouder en vochtiger wordt, moeten we onze huidverzorging daarop afstemmen. Maar waar moeten we op letten? Wat moeten we doen?

Heren en huidverzorging

Voordat we op de vragen hierboven ingaan, allereerst even iets over heren en huidverzorging. Dat huidverzorging ’typisch vrouwelijk’ is, is tegenwoordig wel achterhaald. Je hoeft maar naar de crèmes in de supermarkt te kijken. De schappen met de producten voor de heren zijn bijna net zo goed gevuld als die voor de dames.

Huidverzorging is geen trend, maar iets dat om regelmaat in de tijd vraagt. Een goede dagelijkse huidverzorging door de jaren heen houdt je huid mooi en jong(er). Je moet natuurlijk wel weten hoe je het moet aanpakken.

Exfoliëren na de zomer

In de zomer heeft je huid vooral baat bij vochtinbrengende crèmes (en natuurlijk antizonnebrandcrèmes). Maar komt de herfst dan heeft je huid extra aandacht nodig. De zomerzon heeft je huid verhard. Daarom is het van belang om je huid in de herfst met exfoliërende producten te behandelen. Hiermee verwijder je dode hoornlaag die de huid in de zomerzon heeft opgebouwd. Je huid krijgt hierdoor meer ‘lucht’ en zuurstof.

Je kunt deze behandeling zelf thuis uitvoeren door je huid één of twee keer per week eerst goed te reinigen en vervolgens te masseren met een exfoliërende crème. Behandel je gezichtshuid maar ook je nek en decolleté. Spoel de crème goed af en hydrateer je huid daarna grondig. Je zou zelfs kunnen overwegen om een afspraak bij een schoonheidssalon te maken voor een schoonheidsbehandeling die je huid klaarmaakt voor het nieuwe seizoen.

Serums en voedende crèmes

In de zomer leven we vaak wat gemakkelijker en vergeten we al snel om onze huid te verwennen met extra’s als serums en andere verzorgende producten. In de herfst is het daar weer tijd voor. Zo kun je denken aan een serum op basis van vitamine A (retinolo). Een dergelijk serum heeft een ‘antiaging’ functie en een exfoliërende werking. Dit soort producten worden ook steeds vaker door heren gebruikt. Combineer ze met een voedende crème of met een product met hyaluronzuur, een stof die het vocht in de huid vasthoudt.

Naarmate de herfst vordert en de temperaturen zakken, is het verder aan te raden om vettere en vooral ook voedende crèmes te gebruiken zodat je huid optimaal tegen de kou is beschermd.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL