Adversus | Fitness | Afvallen en je omgeving. Zo creëer je de ideale omstandigheden om die kilo’s kwijt te raken

Afvallen en je omgeving. Zo creëer je de ideale omstandigheden om die kilo’s kwijt te raken

Heb je echt besloten om die paar kilo’s af te vallen? Goed. Dan hebben we een aantal nuttige tips voor je. Dit keer hebben ze vooral met motivatie en je omgeving te maken…

Afvallen en je omgeving. Zo creëer je de ideale omstandigheden om die kilo's kwijt te raken
Afvallen en je omgeving. Zo creëer je de ideale omstandigheden om die kilo’s kwijt te raken

Heb je echt besloten om die paar kilo’s af te vallen? Goed. Dan hebben we een aantal nuttige tips voor je. Dit keer hebben ze vooral met motivatie en je omgeving te maken. Hoe ga je om met reacties uit je omgeving op je dieet en je lijn? En hoe creëer je voor jezelf de omstandigheden waarmee je de kans van slagen groter maakt? Lees onze tips.

  1. Heb je een huisgenoot die ook wel een paar kilo’s mag afvallen, maak hem of haar dan tot je bondgenoot en ga samen op dieet.
  2. Blijven mensen in je omgeving zeggen dat ‘je er zo toch ook prima uitziet’ of ‘dat het je toch niet zal lukken om af te vallen’, leg dan uit dat dit demotiverend werkt. Jij hebt juist ondersteuning nodig.
  3. Krijg je geen steun uit je omgeving, trek dan je eigen plan. Neem het de mensen om je heen niet kwalijk. Proberen ze je nog een keer extra op te scheppen, bedenk dan dat ze dat doen omdat ze het beste met je voor hebben.
  4. Krijg je een compliment, wijs het dan niet van de hand met demotiverende opmerkingen als ‘Ach, hier zitten nog vetrollen‘ of ‘Die buik zit er nog steeds‘ maar aanvaard het dankbaar en put er energie uit om verder te gaan.
  5. Een motiverende omgeving en motiverende omstandigheden hangen niet alleen af van de interactie met de mensen om je heen maar ook van wat jij ervan maakt. Maak tijd voor elke maaltijd. Heb je ’s morgens geen tijd om te ontbijten, sta dan eerder op. Heb je op je werk maar tien minuten om te lunchen, probeer dan om je programma te reorganiseren zodat je meer tijd hebt om rustig te eten.
  6. Lukt het je niet om meer tijd voor de maaltijden vrij te maken dan je nu hebt, zorg dan dat je die tijd geheel aan je maaltijden besteedt. Eet langzaam en welbewust en kauw goed.
  7. Werk tijdens de lunchpauze niet door! Eet niet voor de computer.
  8. Dek de tafel voor jezelf. Maak van elke maaltijd een belangrijk moment. Je mag dan minder eten, zorg er in ieder geval voor dat je dingen die je eet ook daadwerkelijk proeft. Maak van elke maaltijd een feest.
  9. Zet alle dingen die je tijdens een maaltijd van plan bent te gaan eten tegelijkertijd op tafel. Zo heb je een goed overzicht van wat je eet en de hoeveelheden.
  10. Ga goed om met spiegels en de weegschaal. Spiegel en weeg jezelf niet de hele tijd. Ongeduld en frustraties helpen je bepaald niet verder. Weeg je één keer per week op een vast tijdstip. En kijk je af en toe in de spiegel, wees dan kritisch maar niet al te streng voor jezelf.

ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL