Adversus | Auto's | De nieuwe MINI John Cooper Works Countryman: Krachtig design en maximale prestaties

De nieuwe MINI John Cooper Works Countryman: Krachtig design en maximale prestaties

De MINI John Cooper Works modellen blinken uit door adembenemende prestaties. Een eigenschap die ook de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman met zijn 2,0-liter Twin Power Turbo 4-cilinder-in-lijn

De nieuwe MINI John Cooper Works Countryman: Krachtig design en maximale prestaties
De nieuwe MINI John Cooper Works Countryman: Krachtig design en maximale prestaties

De MINI John Cooper Works modellen blinken uit door adembenemende prestaties. Een eigenschap die ook de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman met zijn 2,0-liter Twin Power Turbo 4-cilinder-in-lijn motor onmiskenbaar uitdraagt. De nieuwste generatie van deze allrounder is merkbaar groter en biedt nog meer ruimte, comfort en veiligheid.

De MINI John Cooper Works modellen blinken uit door adembenemende prestaties. Een eigenschap die ook de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman met zijn 2,0-liter Twin Power Turbo 4-cilinder-in-lijn motor onmiskenbaar uitdraagt. De nieuwste generatie van deze allrounder is merkbaar groter en biedt nog meer ruimte, comfort en veiligheid. Dankzij de standaard vierwielaandrijving is de SUV ook zeer capabel op onverharde wegen.

“De MINI John Cooper Works Countryman belichaamt een unieke combinatie van stijl, power en sportief design. Het is de perfecte metgezel voor iedereen die iets speciaals zoekt”, zegt Stefanie Wurst, Head of MINI.

Kenmerkend voor het design is een rechtopstaand en minimalistisch silhouet, dat het avontuurlijke, veelzijdige en vertrouwde karakter van de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman nog meer uitdraagt. Het is ook het eerste model met het nieuwe John Cooper Works (JCW) logo in een klassiek kleurenschema met zwart, rood en wit.

Door de gladde vormen heeft de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman een luchtweerstandswaarde van slechts 0,26 Cw. Dat maakt hem een van de meest aerodynamische modellen in zijn segment. Mede dankzij die lage luchtweerstand is de krachtige motor van 221 kW (300 pk) in staat tot een acceleratie van 0-100 km/h in 5,4 seconden. De maximale koppel bedraagt 400 Nm en de topsnelheid is 250 km/h.

Exceptionele prestaties voor een nog dynamischer Go-Kart gevoel.

De standaard ALL4-vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht en is betrouwbaar onder alle rijomstandigheden. Een hoogwaardig remsysteem met remklauwen in de kleur Chili Red verzekert een krachtige en nauwkeurige vertraging. Met het karakteristieke geluid van het met een klep geregelde uitlaatsysteem maakt de MINI John Cooper Works Countryman zijn prestatiepotentieel ook akoestisch kenbaar. Vanbinnen zorgt het motorgeluid voor een nog spannender rijgevoel. Extra aangemoedigd door een exclusieve JCW geluidsboost bij het starten van de motor en een op de racerij geïnspireerde sound tijdens het rijden.

Geoptimaliseerde zuigers, drijfstangen en motorsteunen geven de 2,0-liter Twin Power Turbo een nog levendiger karakter, samen met de twee geavanceerde turbo’s en luchtinlaten zonder gasklep. Het resulteert in een nog dynamischer Go-Kart gevoel, bocht na bocht. Ook met de 30 mm vergrote wielomtrek (nu 710 mm) en de bredere banden van 245 mm dragen daaraan bij. Aerodynamisch geoptimaliseerde 19” en 20” wielen  exclusief voor deze JCW – ronden het sportieve recept af.

Geavanceerde assistentiesystemen als toegevoegde waarde voor comfort.

De nieuwe MINI John Cooper Works Countryman is voorzien van twaalf ultrasone sensoren en vier surround-view camera’s. Het zijn de oren en de ogen voor een reeks innovatieve assistentiesystemen, die in combinatie met de optie Driving Assistant Professional gedeeltelijk autonoom rijden op Level 2 mogelijk maken. Dit systeem kan vrije ruimte detecteren in verkeersstromen om de auto via een rijstrookwissel richting een wegafslag te sturen en past dan ook gelijk de snelheid aan om het wisselen van rijstrook soepel te laten verlopen. Voor het eerst is het mogelijk om in een MINI Countryman de handen volledig van het stuur te halen, bij snelheden tot 60 km/h, mits de bestuurder de ogen op de weg gericht houdt en te allen tijde klaar is om de besturing over te nemen.

Groots op elk vlak.

De nieuwe MINI John Cooper Works Countryman oogt bijzonder stoer en extra sportief. Het exterieur is verfraaid met talrijke modelspecifieke details die de totale indruk versterken. Dat zijn bijvoorbeeld aerodynamische elementen zoals de verticale reflectoren die de voorzijde breder doen lijken. De nieuwe MINI LED koplampen met lichtbuizen in JCW Signature Mode zorgen voor een expressief voorkomen. De voorzijde wordt ook gekenmerkt door de nieuwe achthoekige grille in hoogglanzend zwart en het nieuwe driekleurige JCW logo.

De in bijvoorbeeld Chili Red afgewerkte C-stijlen sluiten naadloos aan op het in dezelfde kleur uitgevoerde dak (ook leverbaar in Jetblack). De daklijn loopt af naar achteren, waardoor de MINI JCW Countryman het aldus ontstane atletische silhouet met de toegenomen hoogte en breedte fraai camoufleert. Het contrastrijke uiterlijk, gecombineerd met de carrosseriekleur Legend Grey, versterkt de sportieve verschijning van dit model. De John Cooper Works Signature Mode achterlichtunits versterken de achterzijde en onderstrepen de brede ‘stand’ op de weg.

MINI-malistisch interieur met race-DNA.

Het interieur inspireert meer met minder en valt op door een verdeling in een boven- en ondersectie. Opvallend zijn de verticale portiergrepen en luchtroosters in het bovenste gedeelte. Die versterken de rechtop gerichte vormtaal en het grotere totaalbeeld van het ruime interieur. Het rode en zwarte kleurenschema op het dashboard, op de deurpanelen en op de hoogwaardige JCW sportstoelen is een knipoog naar het race-erfgoed van MINI. Het dashboard is afgewerkt met tweekleurige stof, gemaakt van gerecycled polyester.

Achterin is de MINI John Cooper Works Countryman bijzonder ruim een veelzijdig te benutten. De achterbank is over een afstand van 13 centimeter verschuifbaar en hij is gescheiden neerklapbaar waardoor de inhoud van de bagageruimte toeneemt van 460 liter naar 1.450 liter.

Nog meer functionaliteit maakt de rijervaring compleet.

Met de tuimelschakelaars op de MINI toggle bar zijn alle rijfuncties te bedienen. Het centrale hoge resolutie OLED-touchscreen is de poort naar alle andere bedieningsfuncties. Hier zijn de MINI Experience Modes te selecteren om de gewenste ambiance in het interieur te krijgen met speciaal ontworpen sfeerverlichting en geluiden. De Go-Kart Mode biedt een bijzonder sportief rijgevoel, waarbij het motorgeluid in het interieur indrukwekkend intens klinkt. De MINI projector achter het OLED-touchscreen wordt ingezet om het dashboard te verfraaien met sfeervolle kleurschema’s en patronen die aansluiten bij de gekozen Experience Mode.

Talrijke functies, zoals navigatie, telefonie en entertainment, zijn ook met de Voice Assistant te bedienen. Activatie gaat gepaard met visuele interactie op het ronde OLED-display in de vorm van een animatie, grafische elementen en een avatar.

Marktintroductie en consumentenprijs.

De MINI John Cooper Works Countryman is in kwartaal één te zien bij de dealers in Nederland. Via de website van MINI.nl kunnen klanten hun nieuwe MINI Countryman JCW configureren en daarnaast meteen een offerte opvragen. Onderstaand consumentenadviesprijzen voor de Nederlandse markt in 2024.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL